Technologie10 nov '16 11:37

Dagelijks 100.000 cyberaanvallen op toeleverancier Defensie

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Defensiebedrijf Thales krijgt dagelijks te maken met ruim 100.000 cyberaanvallen. Dat zegt CEO Gerben Edelijn op BNR. ‘Dat gebeurt op alle mogelijke fronten. Niet alleen op de computers van ons netwerk, maar ook op de telefoons van onze medewerkers.’

Foto: ANP.
Foto: ANP.

De Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst meldde eerder dit jaar dat er dagelijks cyberaanvallen plaatsvinden op Nederlandse doelen en dan in het bijzonder op toeleveranciers van Defensie. ‘De criminelen zijn in principe al binnen bij ons. Daarom monitoren wij ons hele netwerk 24/7’, legt Edelijn uit.

Voor medewerkers van Thales betekent dit onder meer dat er geen standaard e-mailpakketten gebruikt worden en de telefoons beter worden beveiligd dan standaard telefoons. ‘En dan nog gaan wij er vanuit dat er een keer iets kan gebeuren waardoor iemand in zo’n computer terecht komt’, zegt Edelijn. De Nederlandse defensie-industrie is voor Chinese en Russische hackers een populair doelwit. ‘Bij ons zoeken ze andere informatie dan bijvoorbeeld bij BNR’, aldus de CEO.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen