Technologie11 nov '16 09:22Aangepast op 11 nov '16 10:18

De Schaal van Hebbûh: Aardschok-Editie

Auteur: Bram van Dijk

De studio puilde uit van de hebbedingetjes. Welke apps en gadgets van het afgelopen jaar zijn tegengevallen en welke gebruikt Bram nog steeds?

Op mijn laatste BNR-dag heb ik alle gadgets en apps nog eens onder de loep genomen. Welke apps zijn nu echt een blijvertje op de telefoon? Welke gadgets zijn onder een laag stof verdwenen? Wat wil ik nu echt hebbûh?

Daarom, voor deze keer, verdwijnt de middelste schaal (Prima op te Hebbûh) en is het alleen de dood (Wil ik niet Hebbûh) of de gladiolen (Hebbûh Hebbûh Hebbûh).

Stofhapgadgets

Welke gadget is van zijn troon gevallen? Onder andere de Pebble, het eerste hebbedingetje dat ik getest heb. Na een maand of 3 was ik het beu om het elke dag om te laten. Het is wel een beetje handig, maar ik draag het gewoon niet meer. Dus, helaas, hoe mooi ik hem ook vind, het wordt toch Wil ik niet Hebbûh.

Dat geldt, met pijn in mijn hart, ook voor de Fairphone. Na twee weken ben ik weer erg blij dat ik naar mijn goedkopere maar dunnere, mooiere en snellere OnePlus X kan overstappen. Wil ik niet Hebbûh dus.

De Boncho, de hippe poncho van VANMOOF, is ook in mijn kast blijven liggen. Regen blijft irritant en de poncho verhelpt dat niet voldoende. Wil ik niet Hebbûh.

Alexa, de slimme assistent, komt ook uit op Wil ik niet Hebbûh. Maar dan vooral omdat het nog niet Nederlands spreekt. Er is zeker toekomst voor dit soort slimme speakers voor in je huis.

Apps

Het zijn vooral de apps die goed gescoord hebben en ook een vaste plek op mijn smartphone hebben verkregen.

Florin is als je het mij vraagt de beste betaalapp, Hunter weet overal e-mailadressen te vinden, van alle contactpersonen, ook als je op LinkedIn zit en je niet wil betalen. De appwinnaar is er eentje voor op de desktop: Franz. Het combineert alle chatapps (Slack, Messenger, Mail en WhatsApp) en dat werkt heerlijk. Ik zal niet meer zonder kunnen.

Voor allen geldt: een dikke vette Hebbûh Hebbûh Hebbûh.

Ultieme Hebbûh

Tot slot, de hamvraag: wat wil ik nou het allerliefste hebbuh? Na lang wikken en wegen is het de HTC Vive geworden. Deze VR-bril werkte voor mij het beste van alle brillen die ik opgehad heb en het aanbod is erg volledig.

Het is echt een topding, maar erg duur. Je bent zo 2000 euro verder. Maar dat is voor mij ook wel de beste afsluiting van deze rubriek: je wil pas echt iets Hebbûh, als je het niet kan krijgen.

Gerelateerde artikelen