Technologie14 nov '16 11:45Aangepast op 14 nov '16 13:23

Data bijna half miljard sekssite-accounts gehackt

Auteur: Kay Rutten

Hackers hebben de gegevens van ruim 412 miljoen dating- en sekssite-accounts gestolen. Al deze sites zijn eigendom van Friend Finder Networks. Mogelijk zijn er ook Nederlanders onder de gehackte site-gebruikers.

Foto: ANP/Lex van Lieshout
Foto: ANP/Lex van Lieshout

Onder de sites van Friend Finder Networks zitten sites als adultfriendfinder.com, cams.com, penthouse.com, stripshow.com en icams.com. Er zijn ook 3,8 miljoen accounts gehackt die Nederlands als gebruikerstaal hadden ingesteld. Friend Finder Network is niet de eerste datingsite die slachtoffer is van een hack.

Gewist

Niet alleen de huidige gebruikers zijn slachtoffer geworden van de hack: ook 15,8 miljoen profielen van mensen die hun abonnement hadden opgezegd zijn buit gemaakt door de hackers. Friend Finder Networks had de gegevens van die abonnees bewaard.

Wachtwoord

De hack brengt ook de opvallende wachtwoordkeuze van de gebruikers aan het licht. Een miljoen gebruikers koos voor het zwakke wachtwoord '123456'. Ook de zwakke wachtwoorden 'password' en 'qwerty' waren erg populair. Zeventien gebruikers kozen voor het opvallende 'brazilianfartporn'.

Gerelateerde artikelen