
In een statement op zijn Facebookpagina liet hij weten de verspreiding van 'nepnieuws' wel degelijk serieus te nemen. 'We vertrouwen op de community', schrijft Zuckerberg. Maar in de praktijk blijkt dat niet genoeg. 'De problemen zijn complex, zowel op technisch als filosofisch niveau. We willen mensen een stem geven, wat ook betekent dat je mensen moet laten delen wat ze willen, wanneer dan ook.'
Maatregelen
Zuckerberg schrijft bezig te zijn meerdere maatregelen te treffen, zoals een mogelijke samenwerking met factcheckers. 'We hebben contact gezocht met een paar groepen en willen ook van anderen leren', aldus Zuckerberg. Een ander factor die hij benoemt is het online waarschuwen van mensen en het makkelijker maken van rapporteren van vals nieuws.
Nepnieuws invloed op verkiezingen
Eerder liet Zuckerberg weten het 'geschift' te vinden dat Facebook ervan beschuldigd werd een rol te spelen in de Amerikaanse Verkiezingen. 'Persoonlijk vind ik het idee dat nepnieuws op Facebook de verkiezingen op enige manier heeft beïnvloed nogal geschift', zei de Facebook-baas. Op een techbeurs in San Francisco liet hij bovendien weten dat het percentage nepnieuws laag ligt.