Technologie14 dec '16 12:36

Amazon brengt streamingdienst naar Nederland

Auteur: Koos Tervooren

Amazon breidt in hoog tempo zijn imperium uit. De online retailer maakt vanaf vandaag videostreamingdienst Prime Video wereldwijd beschikbaar.

Ook in Nederland wordt de dienst aangeboden. Beschikbaar zijn onder andere The Grand Tour, het nieuwe autoprogramma van Jeremy Clarkson, en verschillende eigen Amazon-series. Ook worden series aangeboden die niet door de retailer zijn geproduceerd, zoals Seinfeld en Fast & Furious.

Met de streamingdienst gaat Amazon de concurrentie aan met Netflix, de eerste wereldwijde aanbieder van online video's. Er wordt verwacht dat Amazon, gezien de grote budgetten die voor Prime Video zijn ingeraamd, nog veel meer eigen content gaat produceren.

Het aantal abonnees dat Amazon Prime op dit moment heeft is niet bekend. Door analisten wordt dat rond de 70 miljoen geschat.

Amazon Go

Eerder werd bekend dat het internetbedrijf een supermarkt opent in de Amerikaanse stad Seattle waar je met je smartphone betaalt in plaats van aan de kassa.

Het nieuwe concept, Amazon Go, draait op 'Just Walk Out'-technologie. De klant installeert een app die herkent wat uit het schap wordt gehaald en zet die in een virtuele winkelwagen. Zodra de klant de winkel verlaat, wordt automatisch het totale bedrag afgeschreven.

Gerelateerde artikelen