Technologie14 dec '16 21:37

Eerste Amazon-pakje per drone bezorgd

Auteur: Karlijn Meinders

Amazon heeft voor het eerst volledig geautomatiseerd een pakje afgeleverd met behulp van een drone. Aan boord was een mediaspeler en een zak popcorn. Jeff Bezos, de topman van de grootste webwinkel ter wereld, maakte die primeur via Twitter bekend met een filmpje van de gedenkwaardige, commerciële bezorgvlucht van 'PrimeAir'.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

 

De eerste bezorging vond plaats op 7 december in de buurt van Cambridge. De onderneming koos voor Engeland omdat daar de regelgeving voor het gebruik van het luchtruim beter paste bij Bezos' idealen dan in de VS.

Bezos lanceerde zijn plan voor bezorging met drones die met behulp van gps hun weg vinden drie jaar geleden. Vorige week was het dus zover. Tussen bestelling via internet en aflevering zaten dertien minuten. De vliegafstand van pakhuis naar klant was ongeveer 3,5 kilometer.

Slimme supermarkt

Naast PrimeAir werkt Amazon nog aan een aantal andere spraakmakende projecten. Zo wil het internetbedrijf over drie maanden een supermarkt openen waar je met je smartphone betaalt in plaats van aan de kassa. Een app herkent wat uit het schap wordt gehaald en zodra de klant de winkel verlaat, wordt automatisch het totaalbedrag afgeschreven.

Gerelateerde artikelen