Technologie24 jan '17 15:32Aangepast op 24 jan '17 16:30

Pokémon Go nu pas uitgebracht in Zuid-Korea

Auteur: Jelle Maasbach

Een half jaar nadat overal ter wereld Pokémon Go uitgebracht is, kunnen gamers in Zuid-Korea het spel gaan spelen. Nintendo wilde dat maar wat graag, want Zuid-Korea is een belangrijke markt voor het bedrijf.

Foto: ANP
Foto: ANP

Vorig jaar was een groot gedeelte van de wereld in de ban van het vangen van Pikachu en consorten, de beurskoers van Nintendo schoot omhoog.

 

Die hype is over, maar nu pas mogen Zuid-Koreanen achter de Nintendo-creaties aan. Dat had te maken met de overheid, die controleert het internet en dus ook Google Maps. Die optie van Google is nodig voor het spel. Pas na maanden van onderhandelen is het Nintendo gelukt om het spel draaiende te krijgen.

CNN meldde eerder dat Zuid-Koreaanse gamers toch al Pokémon Go konden spelen. Daarvoor moesten zij naar het noordoosten van het land afreizen waar een gebied buiten het door de overheid gecontroleerde netwerk viel:

 

Zuid-Korea is een belangrijke markt voor gamers. Na China, de VS en Japan is het de vierde gamers-economie, zegt het Amsterdamse researchbureau Newzoo.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen