Technologie7 feb '18 19:26Aangepast op 8 feb '18 12:46

Een last minute-schaatspak

Auteur: BNR Webredactie

Sporters leven jaren naar de Olympische Spelen toe, maar voor de schaatsers is het soms last-minute-werk om het juiste schaatspak klaar te hebben.

Bert van der Tuuk is al jarenlang de ‘schaatspakkengoeroe’ van de wereld, dus ook voor het Nederlandse schaatsteam. Al ruim voor de Spelen is het snelste pak ontwikkeld, dat in Pyeongchang voor nieuwe successen moet zorgen. Maar in Zuid-Korea ziet verslaggever Thomas Schuurman dat er in de laatste dagen voor de Spelen nog veel aan de schaatspakken wordt gesleuteld om alles tiptop in orde te krijgen.

Gelukkig hoeft alleen het pak van Koen Verweij nu nog vermaakt te worden. De rest van de pakken van teamNL is volgens Van der Tuuk redelijk op orde. Op het laatste moment moesten er ook nog pakken gemaakt worden voor de twee Noord-Koreanen en daar is Bert nu druk mee. Bovendien zijn er veel pakken nodig, want pakken die ouder worden en vaker gewassen zijn vaak minder goed. Het liefst rijden schaatsers daarom elke wedstrijd in ander pak, als ze zich dat kunnen veroorloven natuurlijk, vertelt Van der Tuuk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen