Technologie25 mrt '18 18:52Aangepast op 30 mrt '18 13:17

Zuckerberg door het stof over lekken gegevens

Auteur: BNR Webredactie

Facebook-baas Mark Zuckerberg heeft via advertenties in Britse en Amerikaanse bladen zijn excuses aangeboden voor het lekken van gegevens van klanten. Hij betreurt de vertrouwensbreuk die is ontstaan nadat de gegevens van zo'n 50 miljoen Facebookgebruikers in handen waren gekomen van een politiek-strategisch bureau.

Image
(EPA/NEIL HALL)

Volgens Zuckerberg is de informatie gelekt door een app die een universitair onderzoeker had aangebracht. Zuckerberg onderstreept dat het de verantwoordelijkheid van Facebook is, om gegevens te beschermen. Europees commissaris van justitie en consumentenrecht, Vera Jourova, gaat naar eigen zeggen de Facebook-leiding een brief schrijven waarin ze nog meer uitleg over de affaire eist, met name over de gevolgen voor Europese gebruikers.

Jourova zegt in de Duitse krant Bild am Sonntag dat de brief maandag wordt verstuurd.In Groot-Brittannië waren Zuckerbergs excuses te lezen in de The Sunday Telegraph,The Sunday Times, Mail on Sunday, The Observer, Sunday Mirror en Sunday Express. In de VS stond de advertentie in The New York Times, The Washington Post en The Wall Street Journal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen