Technologie13 okt '18 16:00

Blockchain in food - hype of blijvertje?

Auteur: BNR Webredactie

Waar komt mijn voedsel vandaan? Is mijn vanillevla of diepvriespizza wel ethisch gesourced, dan wel gemodificeerd en glutenvrij? IBM lanceert Food Trust, een blockchaintoepassing die volgens IBM voor meer traceerbaarheid, transparantie en efficiëntie in de wereldwijde voedselketen zorgt. Certificaten kun je nu in de blockchain zetten, een sterke waardepropositie richting voedsel. Innovatie of nieuwe oplossing op zoek naar een probleem? Drie deskundigen buigen zich erover.

Louis de Bruin van IBM, Marieke de Ruyter de Wildt van The Fork en blockchaintrainer Bas Wisselink over de toepassingen van blockchain in de voedselketen. Zwakke plek: data moeten ergens ingevoerd worden, en de inzage in die gegevens is beperkt tot enkele stakeholders. Wel kun je er bij blockchain op vertrouwen dat die informatie helemaal klopt. Bovendien, via blockchain kunnen partijen die niet met elkaar willen samenwerken wel degelijk op elkaar vertrouwen.

ANP REMKO DE WAAL
ANP REMKO DE WAAL (ANP / REMKO DE WAAL)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen