Technologie11 nov '19 07:20Aangepast op 11 nov '19 14:48

Alternatief XS4ALL gaat vandaag de lucht in

Auteur: BNR Webredactie

Vandaag om 11:11 wordt XS4ALL, dat door moederbedrijf KPN werd opgeheven, nieuw leven ingeblazen. Een nieuwe naam is er nog niet, en alles moet weer van de grond af worden opgebouwd. Maar de oorspronkelijke waarden, bedrijfscultuur en het type product worden in ere gehouden, bij het nieuwe XS4ALL.

Vorige week haalde de actiegroep die het alternatief opzette binnen een paar dagen 2,5 miljoen euro binnen via crowdfunding, én er kwam zo'n tienduizend euro aan gewone donaties. XS4ALL is nou eenmaal meer dan een merknaam, benadrukt Kirsten Verdel van XS4ALL Moet Blijven.

Ergens voor staan

Uiteindelijk zijn het de mensen die een bedrijf maken, zegt Verdel. 'Het gaat heel erg over identiteit en écht ergens voor staan. XS4ALL heeft altijd heel erg gestreefd naar het realiseren van maatschappelijke doelstellingen; vrijheid, privacy en veiligheid zijn geen holle begrippen, zoals bij veel andere bedrijven wél het geval is. Om een voorbeeld te geven: veel bedrijven proberen te voldoen aan de privacy-wet- en regelgeving, maar voor XS4ALL was dat altijd de basis.'

Voor de ingang van het hoofdkantoor van KPN wordt gedemonstreerd door actievoerders van XS4ALL moet blijven.
Voor de ingang van het hoofdkantoor van KPN wordt gedemonstreerd door actievoerders van XS4ALL moet blijven. (ANP LEX VAN LIESHOUT )

Woensdag spreekt Herbert Blankesteijn in BNR Digitaal met Anco Scholte ter Horst van Freedom Internet over de toekomst van de provider.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen