Technologie13 apr '20 16:56

Virtueel vergaderen gaat zichtbaar beter met VR-bril

Auteur: BNR Webredactie

Voor de gelegenheid begeeft Wouter van den Bijgaart, CEO van The VR Room, zich in dezelfde virtuele ruimte als co-host Thomas van Groningen, beiden met een VR-bril. Het grote voordeel ten opzichte van andere vormen van virtuele communicatie: het is prettig om iemand 'aan te kijken' en handgebaren te kunnen maken.

Het geeft een hele andere interactie dan Skype, Zoom of Teams, zegt Thomas van Groningen. 'Het is een ander soort sociaal construct als je elkaar ziet. Dat kan zeker helpen als je een langere periode van elkaar verwijderd bent en toch samen aan een product, plan of project moet werken. Ik zie Wouter aan de andere kant zitten en we zitten samen op een dakterras, kijkend naar hetzelfde presentatiescherm.'

Luister ook | Gezondere leefstijl door thuiswerken kan leiden tot lagere zorgpremie

Ook voor de presentatie van een radioprogramma kan de VR-bril een gunstig effect hebben: je kunt ook zien wanneer de ander wil spreken. Kortom: het is eigenlijk net alsof je echt vergadert, zegt Van den Bijgaart. En nog een voordeel: je hoeft in deze tijden van corona niet per se 1,5 meter afstand te houden.

Lees ook | Liveblog Coronavirus

Luister dinsdag om 15:00 De BNR Techniektour, met Karlijn Meinders. In deze speciale uitzending spreekt ze Wouter van den Bijgaart, CEO van The VR Room. Hij is nog iedere dag gefascineerd door de mogelijkheden die VR schept. Karlijn Meinders maakte van de gelegenheid gebruik om de technische uitdaging aan te gaan en de interviews af te nemen in VR. Dat deed ze LIVE en zichtbaar via YouTube.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen