Technologie14 sep '20 18:23Aangepast op 12 okt '20 07:06

Nederland doet mee met Europese samenwerking corona-app

Auteur: BNR Webredactie

Duitsland, Italië, Denemarken, Tsjechië, Ierland en Letland gaan kijken of hun nationale corona-apps kunnen samenwerken. Ook Nederland doet mee, maar pas wanneer onze corona-app live is en wanneer de tijdelijke wet door de Eerste Kamer is. Dit zegt Brenno de Winter, verantwoordelijk voor de beveiliging en privacy van de corona-app in Nederland.

(ANP Robin van Lonkhuijsen)

Beluister ook | Corona app: De Jonge krijgt het voordeel van de twijfel

'Nederland doet wel mee, er is een heel traject gaande, maar kunnen nog niet aanhaken omdat we nu nog geen operationele app hebben', zegt De Winter. 'Waar anderen kunnen beginnen met het uitwisselen van informatie kunnen wij dat nog niet omdat we nog niet live zijn. We wachten nog op de tijdelijke wet voor de corona-app die nu in de Eerste Kamer ligt en als die is aangenomen, dan kunnen we gaan beginnen.'

Dossier | Coronamelder

Volgens De Winter wordt er ook al software geschreven om snel te kunnen meedoen. De apps die de deelnemende landen gebruiken zijn wel verschillend, maar aan de binnenkant zit dezelfde technologie van Apple en Google. Dat maakt het koppelen van de apps eenvoudig.

Beluister ook | PvdA ontevreden over uitleg coronamelder

Beluister ook | De Jonge wil corona-app in september landelijk gebruiken


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen