Technologie7 okt '20 14:48Aangepast op 7 okt '20 15:25

Dienstverlener Freedom Internet wil op een andere manier met data omgaan

Auteur: BNR Webredactie

Freedom Internet, ontstaan uit een actiecomité van het verdwenen bedrijf XS4ALL, timmert hard aan de weg als internet dienstverlener. Recent ging de startup een samenwerking aan met T-Mobile. Nu hoopt het bedrijf op een andere manier met data om te gaan.

Freedom Internet bestaat nu één jaar en wil een ander geluid laten horen. 'Een aantal techbedrijven heeft alles in handen en alles draait om de handel van data. Maar we kunnen prima op internet gaan zonder dat er dataprofielen gemaakt worden', legt Anco Scholte ter Horst, algemeen directeur van Freedom Internet, uit.

Surfen op het internet
Surfen op het internet (AFP Nicolas Asfouri)

Prijs

Freedom Internet geeft aan geen budgetmaatschappij te worden. Volgens Scholte ter Horst is hun publiek meer bewust van privacy en data op het internet. 'Dat mag ook een prijs hebben. Wat wij doen kost geld, maar dat wil niet zeggen dat we ons uit de markt plaatsen. We zijn ons bewust van onze niche.'

Lees ook | Privacy 'gegarandeerd' bij corona-volg-app

Doelstelling

Freedom Internet zal niet tornen aan zijn doelstellingen, bezweert Scholte ter Horst. Dat zal gevolgen hebben voor het bedrijf. Het domein wordt namelijk verleend door Bits of Freedom en als Freedom Internet zich niet aan het handvest houdt, kan Bits of Freedom als zwaarste straf het domein overnemen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen