Technologie2 jun '21 17:01

Nederlands techbedrijf Open Social troeft techreus af in Europese Commissie-deal

Auteur: Joe van Burik

De Europese Commissie heeft Open Social, een Nederlands techbedrijf, verkozen boven een grote Amerikaanse speler voor een nieuwe opdracht. Dat vertelt CEO Taco Potze in het programma BNR Digitaal.

Bram ten Hove (CTO) en Taco Potze (CEO) van Open Social
Bram ten Hove (CTO) en Taco Potze (CEO) van Open Social (Lizet Beek Fotografie & Grafisch ontwerp)

Als ontwikkelaar van community-platformen, voor onder meer communicatie, het delen van bestanden en andere interactie binnen instanties, neemt Open Social het op tegen onder meer Microsoft en Salesforce.

'Dat is heel erg leuk, vooral als je wint. En dat is al gebeurd: we gaan een samenwerking aan met de Europese Commissie', zegt Open Social-oprichter en CEO Taco Potze in BNR Digitaal.

'Die heeft voor ons gekozen voor alle community-platformen voor alle Europese instituten. Ik mag geen namen noemen, maar daar hebben we een grote techreus aan de kant weten te werken. Omdat wij staan voor de Europese waarden zoals transparantie en samenwerking.'

Luister terug | Eindelijk krijgen 'techreuzen' uit Europa nu kansen

Open Social

Open Social voegde eerder al de Verenigde Naties, Greenpeace en Milieudefensie toe aan het klantenbestand. Potze benadrukt dat zijn bedrijf geen monopolie nastreeft: 'We werken ook samen met Microsoft, evenals met SalesForce, maar ook met opensourceoplossingen. We zijn niet voor alternatieven, maar voor samenwerking.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen