Technologie28 jul '21 08:04Aangepast op 28 jul '21 11:23

Big Tech boert goed

Auteur: BNR Webredactie

Drie van de grootste techbedrijven ter wereld zijn met cijfers gekomen. En er is flink winst gemaakt. Het gaat om Alphabet, Microsoft en Apple in de periode april tot en met juni. 'Google profiteerde sterk van de terugkeer van de adverteerders', zegt beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger.

Microsoft sloot het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar met winst af, de winst komt vooral uit clouddiensten. Alles bij elkaar ging de omzet van het bedrijf met ruim een vijfde omhoog tot 46,2 miljard dollar. De winst kwam uit op 16,5 miljard dollar.

Google-moederbedrijf Alphabet heeft zijn opbrengsten en winst in het tweede kwartaal flink opgevoerd. Zo is er veel meer verdiend aan advertenties. Het bedrijf heeft het vorig jaar in dezelfde periode moeilijk gehad, omdat de reclame-inkomsten onder druk stonden. Nu komt de totale omzet uit op 61,9 miljard dollar, een stijging van ruim 60 procent ten opzichte van 2020.

Ten slotte Apple. Niet eerder verkocht het bedrijf zoveel aan producten en diensten in april tot en met juni. Namelijk voor meer dan 81 miljard dollar. Dat komt onder andere doordat het bedrijf nauwelijks last had van de chiptekorten. Daar had het zo'n 4 miljard dollar voor opzij gezet, uiteindelijk lagen de kosten onder de 3 miljard.

Gerelateerde artikelen