Technologie27 okt '21 15:56

Aandacht voor digitalisering en innovatie tijdens Data Week NL

Auteur: Lisa van der Velde

De provincie Noord-Brabant besteedt deze week aandacht aan digitalisering en innovatie met een Data Week NL in Den Bosch. 'Deze week is bedoeld om te ontmoeten, inspireren en discussiëren over alle uitdagingen en kansen van data', zegt Martijn van Gruijthuijsen, gedeputeerde van Noord-Brabant. Het is de vierde editie van de Data Week.

(Markus Spiske)

Er wordt volgens Gruijthuijsen onder meer gekeken naar hoe data oplossingen kunnen bieden op het gebied van energie, duurzaamheid, veiligheid en mobiliteit. 'Er zijn ontzettend veel jonge ondernemers die daarover ideeën hebben. Die helpen we op verschillende manieren, zoals met kennis vanuit onderwijsinstellingen en onderzoeksinstellingen. Maar ook met financieringen om ze een duwtje in de rug te geven', zegt Gruijthuijsen.

Luister ook | Datamaatschappij | Marieke Snoep (KPN)

'Het succes van data zit in de mensen die ermee werken en niet in de techniek. Zij vormen het creatieve ecosysteem dat onze data-economie en hightech-industrie zo uniek maakt.' Daarnaast is samenwerking volgens Gruijthuijsen ook van belang. 'Wij mogen graag samenwerken met partijen in Brabant, maar ook daarbuiten. Al is het ook goed om vanuit een sterke positie te vertrekken, bijvoorbeeld tijdens deze week, en ik denk dat dat toch Brabant is.'

Top 50

Tijdens de Data Week is gisteren ook de MKB Data Science Top 50 bekendgemaakt. Het bedrijf The Data Agency eindigde op de eerste plek. 'Het betekent een enorme waardering voor waar wij mee bezig zijn', zegt Ronald Langendoen, CIO van The Data Agency. Het bedrijf is gespecialiseerd in technologie, data en analyse. 'Deze Data Week laat bedrijven de kracht van data zien en dat levert ons business op. Verder gaat het om talentontwikkeling. Het laat zien dat werken met data cool is', aldus Langendoen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen