Technologie5 jan '22 14:19

Grootste techbeurs ter wereld gaat door ondanks corona

Auteur: BNR Webredactie

De Consumer Electronics Show (CES), de grootste techbeurs ter wereld, vindt nu plaats in Las Vegas. Ondanks zorgen om de omikron-variant kan de beurs gewoon doorgaan.

Bezoekers van de Consumer Electronics Show (CES)
Bezoekers van de Consumer Electronics Show (CES) (Caroline Brehman / EPA)

Een aantal grote namen heeft afgezegd voor de beurs. Onder andere Microsoft, Mercedes, Panasonic en BMW zijn niet aanwezig vanwege de coronasituatie. De aankondigingen gaan wel door. Zo demonstreert BMW een auto die van kleur kan veranderen, komt John Deere met een zelfrijdende trekker en bouwt Sony elektrische auto's.

Lees ook | Sony wil serieus Tesla achterna met eigen auto's

'Het is overweldigend'

Een van de mensen die wél aanwezig is op de beurs, is de Nederlandse Remco Veenbrink. Hij is oprichter van het bedrijf VideowindoW en heeft een stand op de beurs. 'Het is hier overweldigend. Groots. Ik ben erg positief.' Het aantal bezoekers is veel minder dan normaal, maar volgens Veenbrink is het ontzettend druk. 'We kunnen niet rondkijken, het is zo druk bij de stand.'

In totaal zijn er ongeveer zestig Nederlandse standhouders. Het belangrijkste doel is het promoten van de producten en meer business vergaren. Op de beurs zelf is er weinig te merken van corona, maar het reizen van en naar de beurs geeft problemen. Zo vielen van tevoren al vluchten uit vanwege ziekte onder vliegpersoneel. En, bij aankomst terug in Nederland wacht tien dagen quarantaine.

De beurs zou tot 7 januari duren, maar eindigt vanwege zorgen omtrent corona een dag eerder.

Luister ook | Tech-jaar 2021: corona-impact, platformoorlog en van Facebook tot Meta


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen