Technologie11 jan '22 14:30

Melania Trump verkoopt hoed, aquarel én NFT van hetzelfde

Auteur: BNR Webredactie

Vanaf vandaag kan je online bieden op een door haar gedragen hoed, een aquarel van Melania met haar hoed of een NFT-kunstwerk van de hoed. De items kunnen betaald worden in cryptocurrency Solana [SOL].

Je moet er wel wat voor over hebben: De veiling start met een bod van 1416 SOL, omgerekend ruim tweehonderdduizend euro.

'De vraag is een beetje waar je nou precies voor betaalt', zegt Gustaaf Dekking, kunstkenner en oprichter van het blockchainplatform Artifund. 'Ik kan mij voorstellen dat je de hoed interessant vindt. Het is een witte, grote hoed die zij zelf heeft gedragen. Vervolgens heb je de aquarel en de geanimeerde versie daarvan, dat lijkt mij niet superinteressant voor zo'n groot bedrag.'

De voormalig first lady van de Verenigde Staten is populair op social media, met bijna twee miljoen volgers op Instagram. 'Sommige mensen zullen bereid zijn te gaan bieden. Ik hoop ook dat dat gebeurt. Een deel van de opbrengst gaat naar haar Stichting Be Best. We weten alleen niet hoeveel.'

NFT

Volgens Dekking heb je geen toestemming nodig om gebruik te maken van een blockchain zoals Solana. 'Dus als je weet hoe je zo'n non-fungible token (NFT) moet maken, kan je dat gewoon doen. Solana heeft overigens wel duidelijk laten weten op geen enkele manier betrokken te zijn bij het project van Melania.' Dekking verwacht dat er steeds meer gebruik gemaakt zal worden van verkopen van dit soort NFT's.

Luister ook | Tech Top 3 | De meest bizarre NFT's van 2021


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen