Technologie14 apr '22 12:42Aangepast op 14 apr '22 14:46

Techmiljardair Elon Musk wil Twitter kopen met megabod

Auteur: BNR Webredactie

Miljardair Elon Musk wil Twitter kopen voor 43 miljard dollar. Dat blijkt uit een registratieaanvraag en meldt Reuters. Eerder werd al bekend dat Musk zich voor 9 procent had ingekocht in het bedrijf, waardoor hij al de grootste aandeelhouder van Twitter is geworden.

(ANP / SIPA Press France)

De prijs die Musk biedt is 54,20 dollar per aandeel. Dat zou 54 procent meer zijn dan de aandelen waard waren op 28 januari, de laatste dag voordat de CEO van Tesla in Twitter begon te beleggen. De prijs per aandeel vertegenwoordigt een premie van 38% ten opzichte van de slotkoers van Twitter's aandelen op 1 april. Dat was een dag voordat bekend werd dat Musk zich voor 9 procent had ingekocht in het bedrijf, waardoor hij al de grootste aandeelhouder van Twitter is geworden.

De bekendmaking van het bod komt een dag nadat Musk zijn overnamevoorstel in een brief aan Twitter uit de doeken deed. 'Na mijn belegging realiseer ik me dat dit bedrijf niet zal floreren, noch zijn maatschappelijke taak vervult in zijn huidige vorm. Twitter moet daarom veranderen in een niet-beursgenoteerd bedrijf', schreef hij daarin.

Twitter meldt in een reactie het ongevraagde bod zorgvuldig te overwegen. Daarbij gaat het bedrijf na welke keuze de beste is voor Twitter en zijn aandeelhouders.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen