Technologie26 apr '22 06:08

Mede-oprichter Twitter: 'Elon Musk is de enige oplossing'

Auteur: BNR Webredactie

Een van de medeoprichters en voormalig directeur van Twitter Jack Dorsey heeft zich uitgesproken over de geplande overname van Twitter door miljardair Elon Musk. 'Twitter als bedrijf is altijd mijn enige probleem en mijn grootste spijt geweest', zegt Dorsey, die eind vorig jaar vertrok als directeur van het bedrijf. 'Elon is de enige oplossing waarin ik vertrouwen heb.

Dorsey was directeur toen Twitter in 2013 naar de beurs ging. Hij vindt dat Twitter op dit moment eigendom is van Wall Street en dat het een eerste goede stap is om Twitter weer van de beurs te halen. Dorsey heeft nog een belang van 2,36 procent in het bedrijf.

Image
(ANP / Anadolu Agency)

Twitter-directeur Parag Agrawal sprak maandag al via een videoverbinding met de werknemers van Twitter, nadat het nieuws dat het bestuur het bod van Musk om het bedrijf over te namen aanvaard had.

Volgens Agrawal blijft het werk voorlopig hetzelfde, in ieder geval tot de transactie later dit jaar afgerond wordt. Dat zou mogelijk zo'n zes maanden kunnen gaan duren. Nadat het proces is afgerond zal het huidige bestuur ophouden te bestaan, zei de directeur.

Geen ontslagen

Er zullen voorlopig ook geen ontslagen vallen, verzekerde Agrawal, al wordt er wel per direct een vacaturestop ingezet. De Twitter-medewerkers die een deel van hun inkomen in aandelen uitbetaald krijgen, een praktijk die bij Amerikaanse technologiebedrijven zeer gewoon is, zullen dat blijven krijgen.

Lees ook | Musk en Twitter bereiken akkoord over overname

Veel Twitter-medewerkers vrezen ervoor dat het platform onder Musk minder streng zal optreden tegen haatdragende berichten. Agrawal erkende dat die keuze aan Musk zal zijn en dat hij niet weet welke richting het platform na de overname op zal gaan. 'Ik denk dat als we een moment hebben om met Elon te praten, dat een vraag is die we hem moeten stellen.' Musk zal zelf ook nog ene vraag-en-antwoord-sessie houden met het personeel.

Korte onderhandelingsperiode

Dinsdagavond werd bekend dat Twitter, na een relatief korte onderhandelingsperiode van een kleine twee weken, akkoord is met de overname door Musk. De rijkste man op aarde zal bij elkaar zo'n 44 miljard dollar uitgeven om het bedrijf over te kopen en van de beurs te halen. Musk betaalt daarvoor omgerekend ongeveer 54,20 dollar per aandeel voor. Musk deed het bod eerder deze maand al, maar toen leek de Twitter-top daar geen voorstander van de te zijn. Na diverse onderhandelingen en verzekeringen vanuit Musk, is de top van het social medium toch akkoord gegaan met de overname.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen