Technologie16 mei '22 21:33Aangepast op 16 mei '22 23:34

Musk: overname Twitter wellicht voor lagere prijs

Auteur: ANP

Tesla-topman Elon Musk denkt dat een overname van Twitter mogelijk voor een lagere prijs kan. Op een tech-evenement in Miami zei Musk dat een overname nog steeds haalbaar is, maar dus wel tegen een lagere prijs.

Musk heeft een overnamebod op Twitter gedaan van 44 miljard dollar (ruim 42 miljard euro), maar vrijdag zei hij dat die overname 'gepauzeerd' is. Hij wil namelijk eerst meer duidelijkheid over het aantal spamaccounts op Twitter.

Meer weten of de Twitter-deal en de strategie van Musk? Luister hier de laatste aflevering van de beleggerspodcast de AEX Factor. Vergeet je niet te abonneren.

Op Wall Street ging het aandeel Twitter vrijdag en maandag flink onderuit door zorgen bij beleggers dat Musk afziet van de overnamedeal. Overigens heeft Musk eerder gezegd nog steeds toegewijd te zijn aan een overname van het sociale-mediaplatform.

Lees ook | Twitter tikt Musk op de vingers

Een officieel document van Twitter liet eerder deze maand zien dat minder dan 5 procent van de dagelijkse gebruikers uit spamaccounts bestaat. Het aantal actieve gebruikers is belangrijk voor de potentiële winstgevendheid, omdat spamaccounts niet reageren op advertenties. Musk vertrouwt het echter niet. Hij zei in Miami dat minstens 20 procent van de gebruikers op Twitter uit spamaccounts bestaat.

Het bod van Musk ligt op 54,20 dollar per aandeel Twitter. Het aandeel noteerde maandag op een koers van 37,91 dollar.

Gerelateerde artikelen