Technologie22 okt '22 10:39

Omgaan met plastic en aaibare robots op Dutch Design Week

Auteur: ANP

In Eindhoven begint vandaag de negendaagse Dutch Design Week (DDW). De organisatie meldt dat er werk en ideeën van ruim 2600 ontwerpers en uitvinders over het voetlicht worden gebracht, verspreid over heel verschillende evenementen en evenementjes op circa 120 locaties door de hele stad.

Een vrouw met virtual realitybril tijdens de Dutch Design Week.
Een vrouw met virtual realitybril tijdens de Dutch Design Week. ( ANP / Hollandse Hoogte / Kim van Dam)

DDW omvat tentoonstellingen, installaties, lezingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten op het gebied van kunst, design en technologie. Het draait allemaal vooral om experiment en vernieuwing op allerlei terreinen.

'Vervreemdende wereld'

Het evenement De Trip bijvoorbeeld brengt de DDW-gangers naar een 'vervreemdende wereld met licht, geluid, geur en wisselende sensaties'. Building biodiversity laat onder meer zien hoe biologisch afbreekbare materialen voor bouw en infrastructuur kunnen worden gebruikt. Manifestations toont onder meer de tienerkamer van de toekomst, aaibare robots en mode van de toekomst. Rethinking Plastic laat zien hoe we 'anders kunnen kijken naar en omgaan met plastic, ‘s werelds meest verguisde materiaal. Het moet en het kan.'

Bezoekers kunnen ook naar een interactieve museuminstallatie, House of Memories, om daar meer te begrijpen van dementie en de consequenties daarvan voor degene die erdoor wordt getroffen en haar of zijn omgeving. Het is ook bedoeld om van vooroordelen jegens dementie(patiënten) af te komen. De belangstellenden komen in een keukensetting en krijgen daar vanuit verschillende perspectieven met de ziekte te maken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen