Technologie28 okt '22 18:59

Ontslag Twitter-top kost Musk 100 miljoen dollar

Auteur: ANP

Het ontslaan van Twitter-topman Parag Agrawal, financieel directeur Ned Segal en directeur beleid en juridische zaken Vijaya Gadde kost Twitter zo'n 100 miljoen dollar, berekende persbureau Bloomberg. De drie, die na de overname door Elon Musk direct hun baan verloren, hebben recht op een jaarsalaris en de uitbetaling van aandelenopties die ze nog in bezit hadden.

Lees ook | Dit is het plan van Elon Musk met Twitter

Voor Agrawal, die nog geen jaar de hoogste baas was van Twitter, betekent het ontslag dat hij op zo'n 50 miljoen dollar kan rekenen. Segal heeft nog recht op 37 miljoen dollar, Gadde krijgt nog 17 miljoen dollar. Daarbovenop wordt hun zorgverzekering nog een jaar doorbetaald door het bedrijf, al gaat dat maar om 31.000 dollar per persoon.

Gouden parachutes

Er is regelmatig kritiek op de zogeheten gouden parachutes die topbestuurders krijgen als ze worden ontslagen na een overname of fusie. Normale werknemers krijgen doorgaans ook geen groot bedrag mee als ze hun baan verliezen na een overname. Voorstanders van dergelijke regelingen stellen dat bestuurders daardoor kunnen doen wat het beste is voor aandeelhouders zonder dat ze daarbij hun eigen situatie mee laten wegen.

Lees ook | Brussel: 'Onder Musk moet Twitter gewoon EU-regels volgen'

Ex-Twitter topman Parag Agrawal (links) kan na zijn ontslag op een vergoeding van zo'n 50 miljoen dollar rekenen.
Ex-Twitter topman Parag Agrawal (links) kan na zijn ontslag op een vergoeding van zo'n 50 miljoen dollar rekenen. (ANP / AFP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen