Technologie28 okt '22 13:10Aangepast op 31 okt '22 09:50

Brussel: 'Onder Musk moet Twitter gewoon EU-regels volgen'

Auteur: ANP

Twitter moet zich gewoon aan de EU-regels houden, ook onder het nieuwe bewind van Elon Musk. Daarvoor heeft de Europese Commissie het social media platform gewaarschuwd. Musk kondigde aan dat hij de teugels van het medium zou laten vieren, want dat zou de vrijheid van meningsuiting ten goede komen. De EU wil juist dat hij strenger optreedt.

Image
(ANP)

Nadat de overname van Twitter was afgerond, vierde Musk dat natuurlijk met een tweet: hij verklaarde dat 'de vogel vrijgelaten is'. Eurocommissaris Thierry Berton vindt echter dat Musk zich niet al teveel illusies moet maken. 'In Europa zal de vogel volgens onze regels vliegen,' stuurde hij naar de miljardair.

Lees ook| Twitter-baas Musk retweet complottheorieën over aanval op Pelosi

Breton en de Tesla-topman hadden eerder al discussie over de plannen die hij voor het medium heeft. De Eurocommissaris wijst erop dat Musk hem na die discussie heeft verzekerd dat hij helemaal achter de Europese richtlijnen staat.

Deze richtlijnen moeten internetgebruikers bijvoorbeeld beschermen tegen haatberichten en schendingen van hun privacy. Musk wil van Twitter een soort vrijplaats voor de vrijheid van meningsuiting maken, en daarmee ook voor onwelgevallige meningen. Zo wil hij wil onder andere Donald Trump weer een plek geven, die eerder verbannen werd.

Lees ook| Eerste actie Musk als 'Chief Twit': ontslag voor top Twitter


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen