Technologie30 okt '22 10:30Aangepast op 31 okt '22 09:52

Musk van plan te snoeien in personeel Twitter

Auteur: ANP

Ondernemer Elon Musk bereidt bij Twitter een ontslagronde voor nadat hij eerder deze week de overname van het socialemediaplatform afrondde.

De miljardair, die donderdag zijn overname van 44 miljard dollar (44,15 miljard euro) voltooide, heeft managers gevraagd lijsten op te stellen van medewerkers die zouden kunnen worden ontslagen, zegt een ingewijde aan persbureau Bloomberg.

Lees ook | Eerste actie Musk als 'Chief Twit': ontslag voor top Twitter

Ondernemer Elon Musk bereidt bij Twitter een ontslagronde voor nadat hij eerder deze week de overname van het socialemediaplatform afrondde.
Ondernemer Elon Musk bereidt bij Twitter een ontslagronde voor nadat hij eerder deze week de overname van het socialemediaplatform afrondde. (ANP / AFP / Angela Weiss)

De personeelsreductie zou dit weekend kunnen beginnen, meldde de New York Times eerder. De krant baseert zich voor zijn berichtgeving op vier bronnen met kennis van de zaak. Een woordvoerder van Twitter reageerde zaterdag niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Bezorgdheid

Eerder ontstond al bezorgdheid over massale ontslagen toen potentiële investeerders van Musk te horen kregen dat hij 75 procent van het personeelsbestand zou willen elimineren, momenteel bijna 7.500 mensen. Musk ontkende later dat hij dusdanig zou snoeien.

Lees ook | Ontslag Twitter-top kost Musk 100 miljoen dollar

Musk heeft al een groot deel van het leiderschapsteam van Twitter ontslagen, inclusief de topman, de financiële directeur en twee senior juridische stafleden. Musk, ook topman van autobouwer Tesla, is van plan om op korte termijn zelf de touwtjes over te nemen bij Twitter, aldus ingewijden.

Lees ook| Twitter-baas Musk retweet complottheorieën over aanval op Pelosi

Trump

Musk wil van Twitter een bastion voor de vrijheid van meningsuiting maken, een vrijplaats voor ook onwelgevallige meningen. Hij heeft onder meer gezinspeeld op de terugkeer van de van Twitter verbannen Donald Trump. De voormalige Amerikaanse president zelf zegt overigens niet terug te willen keren op het platform.

Lees ook | Dit is het plan van Elon Musk met Twitter


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen