Technologie25 nov '22 11:34

Elon Musk laat Twitteraars toch weer betalen voor blauwe vinkjes

Auteurs: Julian Verbeek en ANP

De betaalde verificatievinkjes komen toch weer terug op Twitter. Vanaf volgende week vrijdag kunnen Twitter-gebruikers tegen betaling een blauw verificatie-vinkje achter hun naam krijgen. Daarnaast komen er gouden vinkjes voor bedrijven en grijze vinkjes voor overheden.

Twitter Blue komt terug.
Twitter Blue komt terug. (ANP / SIPA USA)

Eerder werd het betaalmodel voor blauwe vinkjes een totaal fiasco omdat het werd gekaapt door trollen. Voor 8 dollar lieten zij een verificatievinkje achter een nep-account van een bekendheid zetten, en deden bizarre uitspraken die daardoor van deze persoon leken te komen. Via een geverifieerd fopaccount tweette voormalig Amerikaans president George W. Bush dat hij het miste om Irakezen te vermoorden en stak Super Mario zijn middelvinger op. Hierop schafte Twitter-baas Elon Musk de functionaliteit af.

Lees ook | Verdienmodel Elon Musk op Twitter gekaapt door trollen

De afgelopen weken is het zeer onrustig rond Twitter. Personeel werd de wacht aan gezet, het kantoor in Brussel werd gesloten en adverteerders lopen nog altijd weg bij het invloedrijke meningenplatform. Musk wil graag snel geld verdienen aan het platform en ziet gebruikersbijdragen als een van de manieren daartoe.

Lees ook | Adverteerders lopen massaal weg bij Twitter

Musk meldt dat in het nieuwe blauwe vinkjes-plan alle accounts handmatig zullen worden gecontroleerd voordat ze een vinkje krijgen, wat hij eerder nog niet wilde. Dat is volgens de rijkste man ter wereld 'pijnlijk, maar noodzakelijk'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen