Technologie31 jan '23 21:27

Ook PayPal schrapt duizenden banen

Auteurs: ANP en Jorn Lucas

Het Amerikaanse betalingsbedrijf PayPal gaat wereldwijd ongeveer 2000 voltijdbanen schrappen om kosten te besparen. Dat komt neer op circa 7 procent van het personeelsbestand van PayPal.

Topman Dan Schulman zegt in een mededeling aan het personeel dat de komende weken wordt begonnen met het schrappen van arbeidsplaatsen vanwege het uitdagende economische klimaat. Daarmee volgt het bedrijf het voorbeeld van andere grote Amerikaanse technologiebedrijven die het mes zetten in het personeelsbestand om kosten te besparen.

Lees ook | Zo kwam de golf aan tech-ontslagen tot stand

Ontslaggolf

Het Amerikaanse betalingsbedrijf PayPal gaat wereldwijd ongeveer 2000 voltijdbanen schrappen om kosten te besparen.
Het Amerikaanse betalingsbedrijf PayPal gaat wereldwijd ongeveer 2000 voltijdbanen schrappen om kosten te besparen. (Unsplash)

Zo gaan bij Google-moeder Alphabet, Microsoft, Facebook-eigenaar Meta Platforms, Amazon en IBM vele duizenden banen verloren, terwijl bij muziekdienst Spotify honderden banen worden geschrapt. Ook bij het Duitse softwareconcern SAP en het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf Philips gaan duizenden banen verloren.

Lees ook | Microsoft investeert miljarden en ontslaat duizenden: 'Tech-boom ten einde'

Volgens PayPal zal de komende tijd duidelijk worden waar de banen komen te vervallen. Daarbij zullen bepaalde onderdelen van de onlinebetaaldienst harder geraakt worden dan andere takken van het bedrijf. PayPal is met zijn diensten ook in Nederland actief. Schulman zegt dat betrokken werknemers goed behandeld zullen worden, met bijvoorbeeld ruime ontslagvergoedingen en hulp bij het vinden van een andere baan.

Lees ook | Zo groot is de ontslagtsunami in techsector


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen