BNR Topic 17 mrt '16 11:31

BNR Topic | 'Pak voetbalfans die zich misdragen in het buitenland harder aan'

Auteur: Didi Levison

De Nederlandse ambassadeur in Spanje heeft waarschijnlijk op 14 april een gesprek met de burgemeester van Madrid over de misdragingen van PSV-fans in de Spaanse hoofdstad. PSV heeft al gedreigd met stadionverboden.

PSV supporters gooien muntjes naar bedelende vrouwen. Foto: Twitter Fox Soccer
PSV supporters gooien muntjes naar bedelende vrouwen. Foto: Twitter Fox Soccer

Voorafgaand aan de voetbalwedstrijd PSV-Atlético in Madrid hebben supporters van PSV zich niet populair gemaakt in de Spaanse hoofdstad. In bovenstaande video is te zien hoe de supporters bedelende vrouwen muntjes toewerpen waar zij achteraan moeten rennen. Ook werd er bier over bedelaars gegoten. Spanje is niet blij met de voetbalfans uit Nederland en gaat de supporters mogelijk vervolgen.

De PvdA-Kamerleden Ahmed Marcouch en Tjeerd van Dekken stellen vandaag Kamervragen over de gebeurtenissen aan de ministers Ard van der Steur (Justitie) en Edith Schippers (Sport). Zij vragen zich af of de ministers middelen hebben om tegen dit gedrag op te treden. Marcouch en Van Dekken willen ook weten of burgemeesters van de plaatsen waar deze personen wonen al overwegen om bijvoorbeeld een meldplicht op te leggen.

PSV heeft stadionverboden of hardere sancties aangekondigd voor de betrokkenen. Ook onderzoekt de Spaanse justitie het wangedrag.

Het is niet de eerste keer dat supporters zich misdragen in het buitenland. Is het een taak van de overheid om het Nederlandse voetbaltoerisme in toom te houden of ligt de verantwoordelijkheid voor de overlast bij de autoriteiten in het buitenland? Stem op de topic!

Reageren kan op Twitter met #BNRTopic of via Facebook, stem op onze poll of bel 020-468 0000.

 

Gerelateerde artikelen