MH1716 apr '15 15:36

Wrakstukken MH17 in Russisch museum: 'uitermate pijnlijk'

Auteur: Pieter van den Akker

Russische veteranen hebben een wrakstuk van de MH17 in handen. Ze willen het tentoonstellen in een museum. Volgens een Russische radiozender hebben Oost-Oekraïeners het wrakstuk aan de veteranen gegeven als dank voor de humanitaire hulp.

Grote kans dat een wrakstuk van de MH17 binnenkort in een Russisch museum te vinden is, beaamt VVD-Kamerlid Han ten Broeke op BNR. "Ze schijnen wrakstukken van het MH17-toestel in handen te hebben gekregen van het dorp in Oost-Oekraïne waar ze waren verzameld. Ze zijn nu in een West-Russisch plaatsje in een museum tentoongesteld, ook nog een museum met een afdeling met een Russische naam die een term is voor de gebieden die ze aan het veroveren zijn."

Propaganda
Volgens de museumdirecteur heeft hij de brokstukken gekregen als dank voor de humanitaire hulp aan Oost-Oekraïne. Dit geheel tegen de zin van Ten Broeke: “Daar hoort het niet. Het hoort in Gilze-Rijen te zijn. Ofwel voor onderzoek, dan wel voor reconstructie. Die wrakstukken moeten in handen van de Onderzoeksraad worden gesteld. Ik kan niet beoordelen of die dan nog relevant zijn voor het onderzoek. En dan nog: ze horen niet in een museum."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen