Vluchtelingencrisis19 feb '16 12:36

Dijkhoff ziet niets in vluchtelingenselectie-plan van De Boer

Auteur: Karlijn Meinders

Staatssecretaris Dijkhoff vindt het plan van werkgeversvoorzitter Hans de Boer om vluchtelingen te selecteren op hun kansen op de arbeidsmarkt geen goed idee.

De Boer zegt in de Telegraaf: er zijn gewoon teveel vluchtelingen. En als we gaan selecteren, laat dan mensen toe die meteen geschikt zijn voor de arbeidsmarkt. Politiek-verslaggever Jaap Jansen sprak staatssecretaris Dijkhoff, die het niet eens was met het plan.

Dijkhoff: "Ik denk niet dat we vluchtelingen moeten inzetten als instrument op de arbeidsmarkt. We hebben mensen nodig voor onze economie, maar dat is echt een heel ander traject dan vluchtelingen."

Volgens Dijkhoff moet het niet zo worden dat alleen vluchtelingen-gezinnen met een 'papa die iets kan' toegelaten worden. "Een bom maakt geen onderscheid tussen een hooggeschoolde of een laaggeschoolde. Het is slim dat er wordt gekeken wie op welke manier wat kan bijdragen, maar een economische impuls is dit soort migratie niet, het is humanitaire hulp."

Volgens Jaap Jansen heeft Hand de Boer zijn kruid nog niet verschoten in Den Haag. "Hij heeft geroepen dat de bijstand naar beneden moet, hij is de man van de labbekakken-uitspraak, maar toch blijft er veel waardering voor hem in Den Haag. Hij is geen diplomaat, het is jongen van de gestampte pot, die zegt wat hij denkt. En hij haalt veel binnen voor het Nederlandse bedrijfsleven."

Gerelateerde artikelen