Vluchtelingencrisis22 jan '16 08:26

'Oneerlijkheid regering over instroom asielzoekers maakt problemen erger'

Auteur: Karlijn Meinders

CDA-Tweede Kamerlid Mona Keijzer wil dat Dijkhoff en Rutte zich in een debat verantwoorden voor de verschillende berichten over het aantal asielzoekers dat naar Nederland komt. Ook moet er een plan-B komen, vindt ze.

Foto: ANP
Foto: ANP

Ambtenaren voorspellen dat er zo'n 93.000 vluchtelingen asiel gaan aanvragen in Nederland, maar het kabinet blijft rekening houden met veel minder: namelijk 58.000.

Volgens CDA-Tweede Kamerlid Mona Keijzer worden de problemen rond de vluchtelingenstroom door de oneerlijkheid van de regering alleen maar vergroot.

"En ten tweede: hoe gaan we zorgen dat al deze mensen kunnen wonen, hun kinderen naar school kunnen, zorg krijgen, uitkeren krijgen. Al die effecten zijn nog nergens meegenomen."

Plan-B
Het lijkt Keijzer verstandig als ook premier Rutte zich in het debat mengt. "Hij heeft in het Europees Parlement stoere woorden gesproken. Binnen zes tot acht weken moet er sprake zijn van een stevige daling van de vluchtelingen aantallen. Dan is de vraag: wat doe je als dit niet lukt? Wat is je plan-B? Gister in de Kamer in een overleg met de staatssecretaris blijkt dat plan er gewoon niet te zijn."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen