Vluchtelingencrisis19 feb '16 17:32

Ook Asscher ziet weinig in vluchtelingenplan Hans de Boer

Auteur: Thijs Baas

Politiek Den Haag loopt bepaald niet warm voor het plan van werkgeversvoorman Hans de Boer om vluchtelingen alleen nog toe te laten als ze een goede kans hebben op een baan. Ook vice-premier Lodewijk Asscher (PvdA) ziet weinig in het plan van de VNO-NCW-voorzitter.

Foto: ANP
Foto: ANP

Eerder wees staatssecretaris Dijkhoff van Asiel het plan al af, door te zeggen dat bommen geen onderscheid maken tussen hoog- en laagopgeleiden. Volgens Asscher kun je niet tegen een kind zeggen of het een baan zal vinden als het groot is. "Zoals je ook niet tegen een moeder kunt zeggen dat je geen veiligheid wilt bieden. Het gaat erom dat alle landen hun verantwoordelijkheid nemen en dat we het daar aanzienlijk verbeteren, want mensen kunnen makkelijker terugkeren in het land waar ze vandaan komen."

Daarom is het volgens Asscher geen goed plan om de behoefte aan arbeidskrachten die er misschien bij sommige werkgevers is te vermengen met het bieden van veiligheid. "Want dat is een verantwoordelijkheid van ieder beschaafd land."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen