Vluchtelingencrisis22 jan '16 16:01

Verdachten Geldermalsen staan er geblokt op

Auteur: Marjan van den Berg

De politie heeft foto's op internet gezet van mensen die betrokken waren bij de ongeregeldheden rond de opvang van asielzoekers in Geldermalsen. Nu zijn hun gezichten nog onherkenbaar.

Op de beelden zijn de gezichten onherkenbaar gemaakt in de hoop dat de betrokkenen zich melden. Gebeurt dat niet, dan worden de beelden volgende week ongecensureerd uitgezonden op tv.

Er staan nu 10 geblokte foto's online, maar volgens politiewoordvoerder Frank de Valk heeft de politie in totaal "tussen de 25 en 30" foto's. Hij hoopt dat het niet nodig zal zijn al deze foto's de wereld in te sturen en dat betrokkenen uit zichzelf op de politie af stappen.

 

De Valk wijst er overigens op dat zij weken geleden ook al een oproep kregen zich te melden.

Op tv
Als reacties uitblijven, worden de beelden op woensdag 27 januari ongecensureerd vertoond bij Bureau GLD, het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland. Als ook dat geen resultaat oplevert, verschijnen de beelden op dinsdag 2 februari bij Opsporing Verzocht.

De rellen in Geldermalsen braken vorige maand uit tijdens een raadsvergadering over de mogelijke komst van een azc. Er is al een aantal aanhoudingen verricht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen