Vluchtelingencrisis12 mrt '16 16:19

Schippers: sport belangrijk voor asielkinderen

Auteur: BNR Webredactie

Minister Edith Schippers (Sport) heeft in Budel aandacht gevraagd voor de sportbeleving van kinderen en jongeren in asielzoekerscentra. Schippers deed in het azc in het Brabantse Budel-Cranendonck mee aan een sportdag voor kinderen en jongeren, samen met judoka Sanne Verhagen, hockey-international Mink van der Weerden en handboogschutter Mitch Dielemans.

ANP
ANP

In Budel verblijven gemiddeld driehonderd kinderen tussen de vier en zeventien jaar. Zij noemde het vluchtelingendebat "soms fel''. "Dat neemt niet weg dat deze kinderen hier zijn'', aldus Schippers. "Juist sporten en bewegen kan ervoor zorgen dat zij problemen even vergeten, hun zorgen over hoe het verder moet even niet hebben."

Pubermeiden
Verder wees Schippers op de noodzaak jonge meisjes aan het sporten te krijgen. In de azc's doen pubermeiden in de leeftijd dertien tot en met achtien jaar relatief weinig mee en het is volgens de minister belangrijk ook hen aan het bewegen te krijgen.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), sportkoepel NOC*NSF en het Kenniscentrum Sport hebben een gezamenlijk actieplan opgesteld om sportactiviteiten voor vluchtelingen door heel het land te organiseren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen