Vluchtelingencrisis30 sep '15 11:45

IND: 300 man extra om groeiende wachttijden te bestrijden

Auteur: Thijs Baas

De IND neemt driehonderd extra mensen in dienst om de wachttijden voor asielaanvragen niet verder te laten oplopen. Dat meldt directeur Rob van Lint van de immigratiedienst tegen BNR. "We zijn die mensen in ploegen aan het opleiden, om ze zo snel mogelijk in te zetten in het asielproces."

Foto: ANP
Foto: ANP

Daarnaast wil Van Lint nieuwe locaties in gebruik nemen en kijken of de procedures nog sneller en efficiënter kunnen. "Er wordt heel grote inzet gepleegd door onze medewerkers. Daar ben ik heel trots op en we doen er alles aan om de asielaanvragen die er liggen zo goed en zorgvuldig mogelijk te behandelen. Het proces is sowieso vertraagd; er was altijd een heel korte tijd van weken tussen de aanmelding van de asielaanvraag en de start van de procedure, en dat is opgelopen tot ruim vier maanden."
 

 

Zorgvuldig
De kans is groot dat Nederland dit jaar meer dan 35.000 vluchtelingen te verwerken krijgt, zegt Van Lint. Dat zorgt voor langere wachttijden bij de IND, reden voor de dienst om meer haast te maken. Maar een efficiëntere procedure mag wat Van Lint betreft op geen enkele manier ten koste gaan van de zorgvuldigheid. "Het is heel belangrijk dat we - zij het dat er een vertraging is - al die asielverhoren wel goed afnemen en er zorgvuldige beslissingen op nemen en daar zijn we met alle maatregelen goed ui toegerust."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen