Vluchtelingencrisis6 okt '15 10:33

Inholland: vluchtelingen helpen bij valideren diploma's

Auteur: Thijs Baas

Hogeschool Inholland wil vluchtelingen met een status helpen door ze onderwijs aan te gaan bieden. Dat zegt Jet de Ranitz, bestuursvoorzitter van Hogeschool Inholland, tegen BNR.

Foto: ANP
Foto: ANP

De hogeschool werkt daarvoor samen met het UAF, dat speciaal voor hoogopgeleide asielzoekers de begeleiding verzorgt, om te zorgen dat deze vluchtelingen snel kunnen integreren, zegt De Ranitz. "We zien dat de aantallen nu vele malen groter zijn dan voorheen, dus zijn we nu met elkaar en met alle universiteiten in gesprek over hoe we dat zo goed mogelijk kunnen begeleiden." Naast toelating tot het hoger onderwijs kan deze ondersteuning ook bestaan uit taal- en schakelcursussen, meldt de hogeschool.
 

 

Validatie
Het is belangrijk, zegt De Ranitz, dat vluchtelingen zo snel mogelijk diploma's uit hun vaderland kunnen omzetten in een Nederlands diploma en daarvoor is van belang om te weten wat de waarde is van de 'meegebrachte' diploma's. En daar is specialistische kennis voor nodig, erkent De Ranitz. Reden om nauw samen te werken met Nuffic, een organisatie die zich specifiek richt op diplomawaardering. "Die zetten nu een programma op om ervoor te zorgen dat het valideren van diploma's zo snel mogelijk gebeurt voor diegenen die al zo ver in hun proces zijn dat ze ook zouden kunnen gaan studeren."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen