Waterkoeler31 dec '15 14:47

'Meeste wereldleiders zijn gek'

Auteur: BNR Webredactie

De Amerikaanse komiek Jerry Seinfeld is voor zijn zevende seizoen van de serie Comedians in Cars Getting Coffee op bezoek gegaan bij president Barack Obama. Omdat koffie halen niet mocht van de beveiliging, weken de twee maar uit naar de kelderkantine van het Witte Huis.

Image

Comedians in Cars Getting Coffee draait om niets anders dan de drie belangrijkste woorden uit de titel van het programma: komieken, auto's en koffie in 20 minuten superieur geklets. Volgens Seinfeld heeft Obama "just enough funny lines" om te gast te mogen zijn in de show. Bovendien staat CIC niet alleen voor Comedians in Cars maar ook Comander in Chief.

Corvette
Voor deze aflevering is de Chevrolet Corvette Stingray Split Window Coupe uit 1963 gekozen. Dat is volgens Seinfeld "the coolest car America ever made for the coolest guy ever to hold this office". Uiteraard passeert ook The Beast de revue - de presidentiële limousine van Obama ("I could call a nuclear submarine right here, I bet you don't have that in your car").

Wereldleiders
Tijdens het koffiegesprek gaat het over de eerste nacht in het Witte Huis ("you're looking around and thinking - what the hell"), tot in hoeverre Obama in zijn ondergoed vrij kan rondlopen thuis ("it's not cool generally walking around in my underwear"), zijn favoriete eten ("I have guacamole coming out of my eyeballs") en zijn visie op mensen om hem heen. Zijn het slimme mensen of eigenlijk idioten? "In Congress it varies. There are folks out there, that are foolish".
En wat betreft wereldleiders, hoeveel van hen zijn compleet gestoord? "A pretty sizeable percent", oftewel een groot deel van hen. Volgens Obama vooral zij die al veel te lang in functie zijn: "I think the longer they stay in office, the more likely that is what will happen. Your feet hurt, you have trouble peeing and you have absolute power..."

Witte huis
Volgens het Witte Huis hadden beiden een uniek en open gesprek, vooral over de wat lichtere aspecten van het presidentschap. Seinfeld is zelf ook erg in z'n nopjes: 'Hij is niet alleen president, maar ook een cool guy om mee rond te hangen. Het was mijn eigen persoonlijke maanwandeling (CNN)'.

Video
Bekijk de volledige, ruim 19 minuten durende, video hier.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen