Waterkoeler1 apr '16 08:24

Maak van fopdag geen flopdag

Auteur: BNR Webredactie

Het is 1 april, marketingafdelingen van bedrijven hebben de afgelopen maanden weer flink hun best gedaan om de beste 1 april grap te bedenken. Wordt deze moeite beloond of is het verspilde energie?

Foto: ANP
Foto: ANP

Is het ook mogelijk om munt te slaan uit een 1 aprilgrap, of gaat het puur om de pret? Het kan wel degelijk wat opleveren, zegt marketingdeskundige Rob Benjamens, maar waak voor het boemerangeffect. "Er is niets erger dan een grap bedenken die eigenlijk geen goede grap is. Maar héb je een goede grap kunnen bedenken, dan moet je je realiseren dat de sociale media je in staat stellen om op een goedkope manier een heel goed idee heel snel onder de aandacht van een heleboel mensen te krijgen."

Kort en krachtig, dat is het devies bij een 1 aprilgrap volgens trendwatcher Igor Beuker. "De consument heeft een gemiddelde aandachtsspanne van acht seconde - tegen negen voor een goudvis - dus de window of opportunity wordt steeds kleiner om met zoveel merken in diezelfde aandachtsspanne te duiken van de consument." 

Mocht je nog een leuke 1 aprilgrap tegen komen, laat het ons dan weten via twitter @bnr


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen