Waterkoeler2 mei '14 17:27Aangepast op 5 mei '14 11:13

Friday Music | Harald Bresser van RAI Vereniging

Auteur: Thijs Baas

Elke vrijdag bespreken we de favoriete muziek van iemand die regelmatig op BNR te horen is. Vandaag is de beurt aan Harald Bresser van RAI Vereniging.

Normaalgesproken meldt hij zich als het over auto's en motoren gaat, maar zo niet vandaag. Hoewel de auto natuurlijk de plek bij uitstek is om muziek te luisteren. Als je niet naar BNR luistert, tenminste.

Made in Heaven van Queen, om te beginnen. En dan niet één van de singles van die lp. Duidelijk hoorbaar is dat Freddy Mercury hier al erg ziek is, maar zijn stem blijft prachtig. En ook een nummer dat iedereen minstens één keer per week zou moeten draaien: Baz Luhrmann met Sunscreen. En ook Nederlandstalig mag natuurlijk niet ontbreken: Acda & De Munnik- Ren Lenny ren. "Mooi, pompeus en ook nog eens gevoelig."

En ten slotte: DJ Cassidy- Calling all hearts. Bresser kan niet wachten tot deze "mooie, oude jaren '80-sound een hit wordt". Met medewerking van onder meer Nile Rogers en de mannen van Earth, Wind & Fire.  En dát is te horen. Een hippe touch ontbreekt overigens niet: Robin Thicke en Jessie J doen zijn nooit ver weg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen