Waterkoeler20 feb '15 16:27

Opnieuw discussie over reclameposters van Suit Supply

Auteur: BNR Webredactie

Net als vier jaar geleden zorgen reclameposters van pakkenwinkel Suit Supply voor discussie op straat. De nieuwste campagne, waarin verschillende mannen in hippe pakken onder water worden vergezeld door steeds dezelfde ontblote vrouw, kan niet op ieders goedkeuring rekenen.

De gewraakte poster.
De gewraakte poster. (Renee van Heteren)

BNR-verslaggever Renee van Heteren ontdekte vanochtend dat de borsten van de vrouw op een poster bij haar in de straat in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes waren afgeplakt. Haar eerste reactie? Het tape weghalen, want dat is zonde van de mooie poster.

Vervreemdend
Haar buurvrouw Nienke Venema, directeur van de Stichting Democratie en Media en zelfverklaard feministe, maakte ook een foto van de afgeplakte poster. Ze stoort zich aan het feit dat er in haar ogen nog altijd vervreemdend tegen vrouwenlichamen aangekeken wordt.

Ook op andere plekken in en rondom Amsterdam werden de posters gecensureerd. Verschillende media maken melding van afgeplakte posters in andere delen van Amsterdam-West en Amstelveen. Smakeloos, onschuldige borsten of een typisch gevalletje 'sex sells'? Daarover verschillen de meningen.

Klachten afgewezen
Feit is dat Suit Supply opnieuw de grenzen opzoekt. Net als in 2011, toen de Reclame Code Commisie 114 klachten ontving over een poster waarop een vrouw van achteren wordt genomen door een man in pak onder het genot van een kopje koffie. Alle klachten werden overigens afgewezen.

Het lijkt erop dat de nieuwe campagne van Suit Supply bij toeval is ontstaan tijdens een photoshoot in een zonovergoten luxevilla in Californië. “Kunnen we niet gewoon swimsuit revisited doen?”, vraagt een van de makers in een 'making of'-filmpje. “Dat vind ik wel mooi hoor, helemaal onder water.”

Net een schilderijtje
“Even kijken”, vervolgt de stem. “Whoo, volgens mij werkt het wel.” Eén voor één springen de mannen in pak het water in. “Ik vind dit wel gaaf.” Ja, zo gaan ze het doen. “Ze moeten echt zweven. Als een vis moeten ze door het water heen.”

Dan volgt ‘het meisje’, dat achter de mannen aan moet duiken. “Moet je kijken!”, roept de maker. “Dat is toch prachtig, joh!” “Buitengewoon.” “Ziet er echt super uit!” “Te gekke foto.” “Het is net een schilderijtje.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen