Waterkoeler8 aug '13 16:19Aangepast op 12 dec '16 11:55

Nieuw: de all you can eat snackbar

Auteur: Melvin Captein

Snackbar Klaasvaak in Sliedrecht is één van de eerste cafetaria in Nederland die een 'all you can eat' concept hanteert. Sinds vorige week kunnen klanten voor €7,50 onbeperkt patat en vette snacks eten.

Klaas Velthuis, eigenaar van het cafetaria, legt uit waarom hij het concept in het leven heeft geroepen.

"Ik merk dat klanten als ze patat bestellen al snel zeggen 'doe er nog maar een snackje bij'. Niet dat ik weinig friet geef, maar ze hebben gewoon meer honger. Dus ik dacht: ik ga een stukje korting weggeven voor de wat grotere eters. Bovendien eten mensen het ter plekke op, wat zorgt voor een goede tafelbezetting."

Er zijn wel wat spelregels aan het concept verbonden, legt Velthuis uit. "Ik houd sessies om 17:00, 18:00 en 19:00 uur. Daarin mag je maximaal 45 minuten eten. Daarnaast heb ik de kaart wat kleiner gemaakt: naast patat kunnen alleen de acht snacks die het hardst lopen worden besteld." Ook moet er voor snacks die wel besteld zijn, maar niet worden opgegeten, extra betaald worden.

Geen vreetschuur
Velthuis verwacht niet financieel kaal gevreten te worden door zijn klanten. "Ik denk dat de er naast flinke eters ook mensen zullen zijn die na twee snacks al vol zitten. Dat compenseert elkaar." 

De snackbarhouder vindt niet dat hij met zijn concept overgewicht stimuleert. "Dat is niet de insteek. Het laatste wat ik wil is te boek staan als vreetschuur, waar je in drie kwartier veertig frikadellen naar binnen kunt werken. Al zal er altijd een x aantal mensen tussen zitten die daar wel voor komen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen