Waterkoeler20 mei '14 18:29

Spitsuur Radiocartoon | Off the record

Auteur: Mark Beekhuis

We gaan nu iets heel bijzonders doen. En daarvoor gaan we schakelen met onze eigen Mark Beekhuis. Want U zult het zeker gehoord hebben: Het is recordweek.

"Zit je er klaar voor, Mark?"

"Ja, Petra. De hele praktische zaken zijn geregeld. Vanaf hier kan ik weken en wekenlang onafgebroken de nieuwsuitzendingen verzorgen. Hier rechts bijvoorbeeld staat de jam, en het brood. En nu  liggen er ook nog croissantjes.

Op de achtergrond hoor je het nieuws binnenkomen. Dat gaat per telex. Er is geen bedrijf meer dat het nieuws op die manier aanlevert voor redacties, dus er zit nu buiten deze studio volcontinu iemand berichten over te tikken. Maar het belangrijkste is dus dat ik er de volle twee minuten die deze rubriek duurt gewoon wakker van blijf.

Ja, want er is dus nog géén record voor onafgebroken presentatie van nieuwsprogramma's. Daar heeft nog nooit een official met een stopwatch naar geluisterd. Dus alles is beter dan nul seconden. Dus dit wereldrecord moet gewoon haalbaar zijn. We gaan al bijna naar het einde, dus ik wil echt iedereen heel erg bedanken die dit heeft mogelijk gemaakt. Al die collega's.

Want dit is natuurlijk maar peanuts, vergeleken met wat Giel heeft gedaan. Hè, 10 jaar onafgebroken op de radio. Maar nu voel ik toch gewoon ook een beetje wat hij voelde.

Ah, we zijn vergeten de stopwatch te starten. Ik weet niet, ik vond twee minuten al niet zo indrukwekkend klinken. Maar 15 seconden..."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen