Waterkoeler22 mei '14 23:14

Spitsuur Radiocartoon | Zendtijd voor a-politieke partijen

Auteur: Mark Beekhuis

In de zendtijd voor a-politieke partijen is het nu tijd voor Mark Beekhuis.

Goedenavond, dames en heren. En een speciale groet aan onze grote leider Kim Jung-il. - goedenavond. In deze uitzending kijken wij naar de bijzondere folklore en rituelen die je overal in de wereld kunt vinden. Bijvoorbeeld in Niederland, in Europa. 

Daar hebben ze deze dag uitgeroepen tot nationale feestdag. Zij vieren er het feestje van de democratie. Op deze feestdag krijgen alle volwassenen van het nationale gezag een kleurplaat uitgereikt. Maar de armoede in dat deel van de wereld is onvoorstelbaar groot. De volwassenen van Niederland in Europa krijgen geen kleurpotloden. In plaats daarvan gaan ze naar buurthuizen, en overheidsgebouwen, om daar een  paar minuten een potlood te lenen. 

En de armoede is werkelijk groot; de volwassenen van Niederland in Europa moeten het doen met één kleur, want ze hebben maar één kleur kleurpotloden in dit deel van de wereld. Maar de mensen zijn krachtig en dapper. En zij staan gerust 10 minuten in de rij om op deze nationale feestdag toch een beetje te kleuren. Maar zij moeten zuinig zijn, want de armoede is er onvoorstelbaar groot, daar in Nederland in Europa. De volwassenen met een kleurplaat mogen niet meer dan één rondje inkleuren. En dan móeten zij binnen de lijntjes kleuren, anders keurt het gruwelijk harde bewind de kleurplaat af. 

's Avonds komen de volwassenen dan bij elkaar, om samen alle kleurplaten te beoordelen. En te tellen welke kleurplaten er zijn goedgekeurd, en welke afgekeurd. De indoctrinatie met dit Feestje van de Democratie begint al op jonge leeftijd. Als de kinderen drie of vier jaar oud zijn, krijgen zij kleurplaten en moeten zij netjes binnen de lijntjes kleuren. Een dergelijke gruwelijke indoctrinatie, dat zal toch niet snel gebeuren bij ons - onder het leiderschap van onze grote Kim Jung-il. Daar moet u zich altijd van bewust zijn. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen