Waterkoeler2 jul '14 21:58

Een potje robben in bed zet ook Arjen op scherp

Auteur: Thijs Baas

Als onze jongens het nog ver willen schoppen op dit WK, moeten ze vooral met hun partners het bed in duiken. Tenminste: als je kijkt naar de kwartfinalisten.

Wie het WK wil winnen kan zijn spelers maar beter niét verbieden seks te hebben tijdens het toernooi. Alle teams waarbij een potje stoeien tussen de lakens een no go was - bijvoorbeeld Rusland, Mexico en Chili - zijn stuk voor stuk uitgeschakeld. Oud-international Ronald de Boer snapt wel hoe dat komt...

"Seks voor een wedstrijd vind ik ook wat overdreven, maar drie, vier dagen van te voren, dat lijkt me totaal geen probleem. Het gaat erom dat je een bepaalde focus op de wedstrijd moet hebben, en daar horen denk ik op dat moment geen vrouwen bij." Het ouderwetse beeld dat vrouwen niet in de buurt moeten zijn is wel heel erg achterhaald, vindt De Boer. "Je bent vijf weken weg, de familie is heel belangrijk, dus ik vind het heel normaal dat ze er af en toe bijhoren."
 

Acrobatisch
Ook de verschillende teams houden er een volstrekt uiteenlopende moraal op na. De Fransen krijgen, blijkens een artikel in Time, ingepeperd dat seks is toegestaan, maar niét de hele nacht, terwijl de Brazilianen het scoren tussen de lakens moeten beperken tot 'niet al te acrobatische' handelingen. Interessant allemaal, maar voor De Boer bevat een goede voorbereiding gewoon een gezonde dosis ontspanning. "Daar hoort familie bij, en daar hoort seks ook bij, laten we eerlijk zijn."

De kunst is alleen om dat allemaal in goede banen te leiden. En dat is de huidige bondscoach zeker toe te vertrouwen. "Louis heeft het altijd over de totale mens en hij is echt een familieman. En ja, een gouden pik heeft hij kennelijk ook nog. Alles bij elkaar houdt hij er zeker rekening mee. Maar of hij er regels voor heeft ingesteld? Dat weet ik niet. Hij biedt wel bepaalde momenten dat je bij je vrouw kan zijn en daarna laat hij het aan ons over."

Gerelateerde artikelen