Waterkoeler20 okt '14 15:13Aangepast op 3 okt '16 13:21

BNR's huissnob over cashmere en andere mannentrends

Auteur: BNR Webredactie

Wat draagt de modebewuste man deze herfst en winter, en waar kan hij zich beter niet in vertonen? BNR’s huissnob Yvo van Regteren Altena met tips en zijn persoonlijke favoriet: kashmir. Pardon, cashmere…

“Ik zeg cashmere. Cash, what’s in a name”, mijmert Van Regteren Altena over zijn favoriete textielsoort. “Lekker, op reis in een vliegtuig dat ofwel te koud is of te veel airco heeft. En als kussentje. Sprak de tut. En op de blote huid, ook verrukkelijk. Ik zeg altijd: het is de enige luxe die ik mij permitteer in mijn leven.”

Dat geloven wij natuurlijk onmiddellijk. En waar verwerft hij zich deze enige luxe in zijn leven? “Meestal echt als Hollandse koopjesjager in de saldi in Milaan of Florence. Daar kan je goed toeslaan; als je de brave kleurtjes hanteert – blauw, grijs, beige – dan is er altijd nog wel wat weg te schrapen uit het zuiden.”

Andere wintertrends gesignaleerd door Van Regteren Altena:
- “Bij het pak is eigenlijk niet zo heel veel schokkends gebeurd. Wel opvallend is dat het tweeknoopspak een beetje terugkomt. We hebben heel lang de ‘verscholen drieknoops’ gehad met een beetje een hogere sluiting. Nu zie je dat het weer wat hoger wordt. Dat komt misschien ook doordat de jasjes korter zijn geworden de afgelopen tijd, terwijl je aan de andere kant de winterjassen weer langer ziet worden, zelfs vol over de knie.”

- “Van die zogenaamde quilted jackets, van die doorgestikte jasjes met dons erin, zie je ontzettend veel. Husky is zo’n heel oubollig, belegen merk, maar ook wat modieuzere merken doen dat, vooral in Italië.”

- “Op kleurenvlak zie je dat er veel groentonen aan bod komen, van dat hele geniepige flesgroen, maar ook een beetje kaki en legerachtig in broeken en jasjes.” Is Nederland daar wel voor te porren? “Er is zo’n beroemd gezegde in de textielwereld dat het ook weer gevaarlijke kleuren zijn, want ‘groen kost poen en ruiten kosten duiten’. We zullen zien of dat door gaat zetten.”

- De koltrui wint weer aan populariteit, ook bij onze huissnob Van Regteren Altena. “Vind ik niet onaardig, kan wel ja. Het geeft je toch als tutje een suggestie van stoerheid.”

- Waar hij een stuk minder van gecharmeerd is: leren jassen afgewerkt met schapenvacht of echt bont, zeker met oudere mannen erin. “Je ziet dat in Rusland heel erg veel: van die bonkige koppen. Je hebt ook die winkels in Italië die daar speciaal voor cateren. Dat zijn van die mannen in de veertig, vijftig, vaalgrauw gelaat, en dan zo’n kort leren jackje, met beslagen dingetjes nog. Nou, blijf daar maar verre van.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen