Waterkoeler8 okt '14 12:06

Handstand op het toilet

Auteur: Didi Levison

Chinezen verkiezen steeds vaker een Westers toilet met zitting en wc-bril boven de Chinese hurkvariant. Toiletpotten, wc-brillen en spoelbakken zoals we deze in het Westen kennen zijn nog redelijk onbekend bij de Chinese toiletgebruikers. De sanitaire nieuwkomers kunnen daarom niet duidelijk genoeg voorzien zijn van gebruikersinstructies.

Een toerist in de Chinese stad Changde fotografeerde de uitleg met opschrift “Bijbel van de moderne wc-gebruiker” in zijn hotelkamer.

Allereerst wordt aangeraden om daadwerkelijk op de wc-bril te gaan zitten en niet alsnog de gebruikelijke hurkhouding boven op de pot in de nemen. En kennelijk is het ook van belang om te vermelden dat men niet met uitgespreide benen al balancerend op de armen plaats moet nemen boven de bril. Het meest opvallend aan de instructies is het verbod op een handstand boven het toilet.

Voor de gemiddelde toilet gebruiker in de Westerse wereld gaat er waarschijnlijk na het lezen van deze voorschriften een wereld aan nieuwe mogelijkheden op ons toilet open.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen