Waterkoeler6 jun '13 14:56Aangepast op 6 jun '13 15:36

We zijn eruit: dás will das Weib!

Auteur: Thijs Baas

Behept met een goed lichaam, bereid om af en toe de stofzuiger ter hand te nemen, ambitieus, een kinderwens, tegen de twee meter lang en zonder al te veel borsthaar. Dat is het profiel van de man waar de vrouw van nu helemaal voor valt, volgens een VIVA-onderzoek.

En daarmee lijken bestaande clichés in één keer van tafel te worden geveegd, zegt Patricia van den Broek, adjunct hoofdredacteur van VIVA. "Alle dingen waarvan mannen denken: 'daar imponeren we vrouwen mee': een dikke auto, veel geld verdienen, een beroep met status, een woeste baard en dat soort dingen, die interesseren vrouwen eigenlijk helemaal niets." Ambitie is wenselijk, maar hoe die wordt geuit is volgens Van den Broek nauwelijks van belang.

Kinderwens
Het heetste hangijzer blijkt de kinderwens. Eén op de vier vrouwen zegt: 'nou dan zoek je maar een andere vrouw', als blijkt dat kinderen laag op het prioriteitenlijstje van de man staan. Voor slechts 6 procent van de vrouwen is het helemaal geen issue. Ook borstharen zijn 'uit'. "Sowieso niet heel veel haar. Dat blijft toch wel een trend, terwijl je mannen nu heel erg veel met baarden ziet lopen, want dat is helemaal hip. Nou, die kunnen het shaken, want dat vinden wij vrouwen niet zo leuk."

Wat nog ontbreekt is een onderzoek naar wat mannen werkelijk zoeken in een vrouw. Maar eigenlijk is voor Van den Broek het resultaat van dat onderzoek niet zo van belang: "Ik denk dat wij vooral heel veel liefde geven, zolang die mannen zo af en toe maar die stofzuiger ter hand nemen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen