Waterkoeler16 apr '14 19:21

'Ik doe het echt niet voor haar'

Auteur: Thijs Baas

Sommige mannen willen zo graag onderdeel zijn van de baarden-hype dat ze zelfs haar-implantaten nemen. Maar dan moeten ze wel snel zijn, want uit Australisch onderzoek blijkt dat baarden alleen aantrekkelijk worden gevonden als ze relatief zeldzaam zijn.

Kapper Erik Flanderhijn uit Leiden, is ondermeer gespecialiseerd in baarden. "Een paar jaar geleden had ik een man of drie per dag om hun baard te onderhouden, maar de laatste tijd zie ik een stuk of 10 à 15 per week in de stoel komen plaatsnemen. Of dat nog lang zo blijft, durf ik eigenlijk ook niet te zeggen."

Baardtransplantaties? Vreemd fenomeen, vindt Flanderhijn. Dat móet iets van de laatste maanden zijn. "Ik denk dat het een beetje die hipstertrend is. De goegemeente wil ook wel het baardje kweken als acteurs en muzikanten dat ook doen, maar dan moet je wél het 'materiaal' meenemen. Vandaar dat ze die baardtransplantaties gaan doen."

Hoe lang een hype in kappersland het volhoudt is volgens Flanderhijn niet makkelijk te zeggen. "De mode is net een ton: als die vol is dan kiepen ze hem weer om". Vrijbaan voor de snor, misschien? Het zou kunnen. In ieder geval ziet Flanderhijn de verkoop van snorrenvet toenemen. "Dan kun je die krul er heel mooi in aanbrengen en het schijnt nog lekker te ruiken ook. Ik zit in een studentenstad en die vinden het heel erg leuk om toch een beetje anders te zijn dan de goegemeente."

Gerelateerde artikelen