Waterkoeler27 okt '14 12:50Aangepast op 27 okt '14 14:19

Sekstheater Casa Rosso blijft bezoekers trekken

Auteur: BNR Webredactie

Live optredens, stripteases en bananenshows. Voor het eerst krijgen we via een boek een kijkje achter de schermen van het beroemde en beruchte Amsterdamse Casa Rosso.

Het sekstheater trekt al jaren honderden bezoekers per dag naar zijn shows, maar nu krijgen de liefhebbers voor het eerst de mogelijkheid om achter de schermen mee te kijken bij dit succesvolle bedrijf. In het boek 'Casa Rosso; de verhalen en geheimen van het bekendste erotische theater ter wereld' lees je hoe het bedrijf functioneert en wie het al die jaren tot een groot succes hebben gemaakt.

"Er zijn allemaal verschillende shows voor verschillende doelgroepen", zegt auteur van het boek Rob van Hulst. Je kan bijvoorbeeld kijken naar stripteases, bananenshows of gewoon live porno. Maar er is bijvoorbeeld ook een sigarenshow waarin een vrouw een sigaar rookt met haar geslachtsdeel. "Ook is er een grote participatie van het publiek. Zo wordt er iemand uitgenodigd op het podium en diegene krijgt dan vervolgens klappen met de zweep. Het is mooi om te zien dat ondanks de soms wat harde klappen de mensen toch blijven lachen".

De huidige eigenaar Jan Otten begon ooit als kaartjesverkoper. "Inmiddels is hij de 70 gepasseerd, maar nog steeds staat hij zes dagen in de week kaartjes te verkopen. Het is een prachtige man die zich echt met plezier inzet voor Casa Rosso. Ooit deed hij de memorabele uitspraak: Ik lieg nooit, want ik ben te stom om de leugen te onthouden", vertelt Van Hulst lachend tegen BNR's Paul van Liempt.

Casa Rosso is eigenlijk langzaam veranderd in een klein dorpje binnen Amsterdam. Wat vooral opvalt is dat er tegenwoordig meer vrouwen dan mannen het sekstheater bezoeken. "Vrouwen komen massaal naar mannelijke strippers kijken die iets groter geschapen zijn dan gemiddeld. Ze zijn soms nog erger dan mannen en moeten echt goed in de gaten gehouden worden. Want als je niet oplet zetten ze zo hun tanden erin."

Van Hulst vindt het erg jammer dat de Wallen altijd geassocieerd wordt met onderwerpen als mensenhandel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen